ФК ТРСТЕНИК, млађе категорије

Школе фудбала ФК ТрстеникВИДЕО-ГАЛЕРИЈА5

fkts_grbМЛАДИ пролеће 2017.МЛАДИ јесен 2016.МЛАДИ пролеће 2016.
МЛАДИ пролеће/јесен 2015.

Млађе категорије у прослави јубиларне године фудбала у Трстенику...
Фудбал у Трстенику са свим својим генерацијама и категоријама, ове године слави редак јубилеј у Србији, 97 ГОДИНА од када се закотрљала прва фудбалска лопта (кедерка), на игралишту-вашаришту крај Мораве, коју је донео Милан Малићанин свом брату Милошу, где и данас стасавају и започињу прве фудбалске кораке нове генерације младих Трстеничана...

ФК ТРСТЕНИК – 97 година постојања
Пионири Трстеника од ремија до победе у гостима
Трстеник 10. септембар 2017. год.
ФСРИС I лига, ПИОНИРИ: Трстеник ППТ – Напредак (КШ) 2:2 (1:0)

ts_pion_fkts17_napks_2-2_s
У овом 4. колу првенства, пионири ФК Трстеник водили два пута, а гости изједначили два пута. Обе екипе имале шансе и прилике да освоје цео плен-три бода, али је подела бодова најреалнији исход. У 5. колу Трстенички млади победили на гостовању екипу Национала са 3.1 и пуном паром грабе ка водећим позицијама на табели...
– Галерија5, већи формат видеа; Млади-Видео HTML5.

Омладинци Трстеника пуним једрима
Трстеник 9. септембар 2017. год.
ФСРИС II лига, ОМЛАДИНЦИ: Трстеник ППТ – ОФК Бор 4:1 (2:0)

ts_oml_fkts17_bor_4-1_s
И у овом сусрету млади ФК Трстеника били бољи од гостију. Било је укупно пет голова, али и два уз велике „киксеве“ одбрана на обе стране. Прво је трстенички голман на један млак ударац гостију из Бора са преко 30 метара, неспретно интервенисао, и лопта му се кроз прсте, као на успореном снимку откотрљала у мрежу. Изненадио је тиме и саму камеру која је пратила утакмицу. Гости су мало касније дали сами себи гол на једну набачену лопту несмотрено је натрчао један играч белих и скренуо је поред свог голмана у небрањену мрежу. Ево репортаже са занимљиве утакмице...
– Галерија5, већи формат видеа; Млади-Видео HTML5.

Нова сезона и неки нови клинци
Трстеник 30. август 2017. год.
ФСРИС II лига, ОМЛАДИНЦИ: Трстеник ППТ – Тимочанин (Књажевац) 1:0 (0:0)

ts_pion_fkts17_timocan_1-0_s
– Сасвим заслужена победа домаћих младића, који су од бројних одличних прилика искористили само једну ефектним ударцем из слободног ударца Јанка Миловановића. Утакмицу је обележио својим неспортским понашањем голман гостију, а све то је пратио својим веома слабим суђењем, главни судија меча. Ево репортаже.
– Галерија5, већи формат видеа; Млади-Видео HTML5.

Трстеник 30. август 2017. год.
ФСРИС I лига, ПИОНИРИ: Трстеник ППТ – Реал (Ниш) 0:5 (0:4)

ts_pion_fkts17_realni_0-5_s
– Прошле године петлићи, а ове већ мало ојачали да брже скакућу и трчкарају, међутим гости из Ниша много бољи, уигранији, неки и старији и зрелији пола године, што је сасвим довољно за високу и заслужену победу. Видели смо неколико лепих голова, акција и надигравања, ево погледајте....
– Галерија5, већи формат видеа; Млади-Видео HTML5.

  fkts_youtube_sФК Трстеник ППТ – све утакмице код куће у пуној брзини и формату на плеј листама: сениори + МЛАДИ (кадети-пионири).
  ФУДБАЛ ЗОНА ЗАПАД; – ОПШТИНСКЕ ЛИГЕ;
  МЛАДИ - из архиве
  БУДУЋНОСТ трстеничког фудбала
  Најмлађи фудбалери ФК Трстеник, популарни „петлићи“ са својим тренером и руководиоцем Школе фудбала, која има дугу традицију од преко 25 година.
  fkts_petlici15_s

  Разиграно са комшијама из Крушевца
  Трстеник, 25. мај 2017. год.
  – Пионири Трстеника играли са вршњацима Напретка из Крушевца; гости водили са 0:3, али умало од готовог вересија. Код резултта 2:3 за пионире Напретка, у последњим минутима домаћи погодили пречку...
  – Петлићи играли са екипом Дуел Јуниорс 2 из Крушевца и у правом комшијском надметању гости сигурнијом и квалитетнијом игром, уз доста пропуштених прилика, заслужено победили са 1:3.
  – Обе видео репортаже су у припреми...
  fkts_petlici15_s

  ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ПИОНИРСКЕ ФУДБАЛСКЕ ШКОЛЕ ПРИ ФК ПРВА ПЕТОЛЕТКА
  fkts_dr_bbrkic...Пионирска фудбалска школа при ФК Прва петолетка, започела је са радом практично 6. 06. 1989. године, када је Председништво овог клуба именовало тренера-учитеља ове школе. Одмах после именовања за тренера-учитеља ове школе, настојао сам да што боље обавестим ученике одговарајућег узраста обе основне школе у Трстенику... Желим да напоменем, да је ова школа формирана на иницијативу СОФК-е Трстеник.
  То је веома корисна иницијатива за фудбалски спорт нашег града и велика је штета што ово није учињено и раније. Пропуштено је много година и моного времена за фудбалски спорт, изгубљено много фудбалаких генерација, играчи су се формирали стихијски, а многи таленти су остали на неким фудбалским пољанама, недовршени и никада сасвим исказани.
  Први час је одржан 12. 06. 1989. године на игралишту ФК Прва петолетка, у Трстенику у 10 часова пре и у 16 часова поподне. На овом првом часу извршен је упис свих полазника школе, затим лекарски преглед, а потом сам укратко изнео програм школе и деци дао друге неопходне информације. Договорили смо се да полазници школе морају да буду: ЗДРАВИ, ДОБРИ ДЕЧАЦИ, ВРЕДНИ ЂАЦИ УЗ ОБАВЕЗНУ САГЛАСНОСТ РОДИТЕЉА ИЛИ СТАРАТЕЉА. Сви полазници школе (укупно 95), били су психо-физички здрави и способни да се баве фудбалом... др Божидар Бркић.

  Милорад Сијић
  „ФУДБАЛ у Краљевини Југославији“

  fkts_fdb_s– У корпус добрих истраживачких радова који се баве историјом фудбала у Србији и Југославији у 20. веку од скора се може уврстити и монографија Милорада СијићаФудбал у Краљевини Југославији“.
  Ово обимно, систематично и веома корисно дело ће у сваком случају представљати обавезну литературу свакоме ко започиње процес упознавања са фудбалом на нашим просторима.
  Преузми комплетну књигу (pdf, 18,1 MB)-free !

 • ФК Трстеник

  fkts_grb_s


  Врх стране

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник – МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ, СЕЗОНА 2016/17.