Добро дошли, погледајте наше нове странице: ТС – НАЈГОЛ, new

КАРАТЕ – ОДБОЈКА – ПЛИВАЊЕ – ТЕНИС – СПОРТИСТА 2012
И остали спортови су у пуној мери заступљени у Трстенику, а поготову код млађих нараштаја. Посебно истичемо активности каратиста, одбојкаша, тенисера, како играју МЛАДИ ФУДБАЛЕРИ-подмладак Трстеника. И убудуће ћемо пратити њихов рад, кроз сазрезавање и напредовање, као и рад њихових тренера...

 • Ако желите да погледате извештаје са утакмица, видео репортаже, слајдове, фотографије које ћемо објављивати на овој страни, све то можете наћи на једном месту, по годинама и одговарајућим колима; погледајте овај линк..
  ТС спортске ЛЕГЕНДЕАРХИВА 2012/13 АРХИВА 2011/12

Актуелно са терена: Лиге округа и општине

 • ts_fkts_grb

  Српска лига ИСТОК – 2018/19, коло 15.

  Трстеник, 10. новембар 2018. год. ДЕРБИ КОЛА!
  ФК Трстеник ППТ – ФК Темнић 1924 (0:0).
  – Дуел љутих ривала, одвајкада. Да ли ће се домаћи фудбалери угледати на Црвену звезду и надиграти сигурног лидера на табели? Мало је требало, да није било судије из Крушевца који је унео праву пометњу у задњих 10 минута игре. Не додељивање црвеног картона гостујућем играчу на ударање противника без лопте, а поготову на досуђеном једанаестерцу за госте у 96. мин ?! А утакмицује продужио за 4 минута?? Напомињемо да два очигледна пенала за Трстеничане није ни помислио да досуди у првом/другом полувремену! – Опширније;

  Српска лига ИСТОК – 2018/19, коло 14.

  Јагодина, 3. новембар 2018. год.
  ФК Јагодина Табане – ФК Трстеник ППТ 1:1 (0:0)
  – Познају се одавно, некада су играле три екипе са Мораве, а сада две. У нашем фудбалу је све могуће, па зашто не и победа гостију... Ипак ни по бабу ни по стричевима, по пола колача сваком. Трстеничани се ограничили на дефанзиву и брзе контра нападе. Великим залагањем, пожртвовањем и истрајношћу фудбалера гостију, крунисали врло вредан бод који даје пуно елана и мотива за дерби кола, следећег викенда.
  Опширније;

  Српска лига ИСТОК – 2018/19, коло 12.

  Параћин, 21. октобар 2018. год.
  СФС Борац – ФК Трстеник ППТ 2:1 (1:0)
  Опширније;

  ФК Трстеник - забележено на тренингу

  ts_fktst_trening18_s– Када се сложе коцкице: руководство-струка-играчи = успех и аплаузи публике. Уз њих смо скоро 10 година. Радовали смо се победама, туговали и беснели после пораза. А баш некако од када су почели њихови успеси стално је уз њих и права, правцата рода!, (сада већ као „ново појачање“ права маскота). Не хаје за лопте које зује поред ње, нити обраћа пажњу на играче, једноставно је са њима и уз њих. Играчи знају, када је она ту, ту је и нови успех... Репортаже са утакмица;

  Српска лига ИСТОК – 2018/19, коло 6.

  Трстеник, СРЕДА 19. септембар 2018. год.

  ФК Трстеник ППТ – ФК Заплањац (Гаџин Хан) 0:0
  – Мали дерби кола, сусрет две екипе без пораза, завршен мирољубиво. Гости опаснији у првом полувремену, домаћин сигурнији у другом...
  Опширније;

  Српска лига ИСТОК – 2018/19, коло 4.

  ts_fktst_pantrn18_s
  Трстеник, 8. септембар 2018. год.

  ФК Трстеник ППТ – ФК Пуковац 4:0 (3:0)
  – Сигурном, допадљивом и ефикасном игром, Трстеничани побрали бројне аплаузе са трибина и заслужено победили, а праву ерупцију одушевљења изазвао еврогол младог дебитанта у тиму Трстеничана Луке Марковића, ефектно и то петом !
  Опширније;

  ФК Трстеник остао у Српској лиги ИСТОК

  Папирологијом ФС СРбије и ФС Региона Источне Србије, најзад је огрејало сунце и фудбалере Трстеника. По први пут се десило у његовој дугој фудбалској историји, да када се изврши нека реорганизација такмичења или лиге, НЕ ИСПАДНЕ у нижи ранг. Иако је у сезони 2017/18 остварио најслабији резултат од како се налази у Српској лиги Исток, одлучено је да се лига прошири са 16 на 18 такмичерских тимова, јер се у исту враћало ТРИ екипе које су испале из вишег ранга. У том случају би испало 5 екипа из популарног ИСТОК-а.
  – Пратећи статистику игре ФК Трстеника за протеклих осам сезона у Српској лиги, занимљиво је истаћи, када се борио за опстанак у претходној сезони (2012/13), у наредним сезоонама је био најозбиљнији кандидат за ПРВО место: (2013/14 II-место и 2014/15 III-место). Навијамо свим срцем да тако буде успешан и у фудбалском такмичењу ИСТОК-а 2018/19 године.
  – Све информације о такмичењу у сезони 2018/19 можете пратити на званичном порталу ФСРИС, Српска лига ИСТОК.

  Турнир у малом фудбалу - Трстеник 2018

  ts_malifudb18_sУ време одигравања фудбалских утакмица на Светском првенству у Русији, скоро незапажено протекло и већ традиционално надметање великог броја екипа у малом фудбалу на спортском терену Школског центра. Утакмице су се играле по групама и категоријама (узрастима). Завршена су надметања по групама, па смо пратили камерама финално вече, полуфиналне и финалне утакмице најбољих екипа у јуниорској и сениорској категорији; Избор са турнира, ТС Видео галерија.
  – За све IT уређаје у пуној резолуцији: Видео-1 & Видео-2,
  Видео-3 & Видео-4;

  Петлићи и кадети - заједнички
  Трстеник, јун 2018. год.
  – Школа фудбала „Југ Богдан“ ФК Трстеника, угостила вршњаке летњег кампа ФК Црвена Звезда;

  ts_skolefudb18_s Права ревија фудбалске љубави. Док се њихови одрасли идоли „играју фудбала“ са „дриблинзима“ ка новцу и туговању, дотле најмлађи имају само једну жељу: да дају гол више противнику и да се радују. Утакмице петлића и кадета са кампа, на страницама најмлађих.
  Опширније;

  ПРАВЕ ТС-ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ

  СА АСОВИМА ТРСТЕНИЧКОГ ФУДБАЛА

  ts_fktst_velikani_sРетко који фудбалски клуб у Србији може данас да се похвали 100-годишњицом фудбалске игре на свом игралишту. Фудбалски тимови, као што су били БСК или СК1913 су се одавно угасили. Већином су данас то клубови у мањим градовима. А у малој вароши на Западној Морави, од 1920. године, када је Милан Малићанин донео свом млађем брату Милошу праву кожну ногометну лопту-кедерку, фудбалска игра није никада ни престајала. Мала варош, мали клуб, никада врхунски успеси, али огроман број изврсних фудбалера је играло или продефиловало пољанчетом крај Мораве, које и данас прави Трстеничани зову, као што се звало од вајкада - „Вашариште“. Ево за почетак како ћемо кренути од неких прошлих УСПОМЕНА и како ће то изгледати „само мало модернизовано“, а за многе и едукативно.

  У Трстенику 12 нових фудбалских судија

  ts_osfs_sФудбалски савез општине Трстеник је, у оквиру својих редовних активности, ових дана организовао семинар за судије и остала службена лица, чланова овог Савеза пред наставак првенства у Општинској лиги Трстеник.  По пропозицијама такмичења и рада фудбалских савеза, на овом редовном семинару, по први пут, полагале су и нове судије - полазници школе фудбалских судија.
  На скромној свечаности, уз присуство старијих колега, од укупно двадесет полазника, седам момака и пет девојака награђено је дипломама за успешно завршено школовање и комплетом судијске опреме коју им је уручио Душан Лазић, председник ОФС Трстеник.
  – Нове фудбалске судије ОФС Трстеник су: Лазар Милојевић, Филип Гилић, Вања Милетић, Филип Тополац, Давид Лазић, Стефан Јочић и Александар Манџукић и пет девојака: Милица Јевтић, Милица Пољаковић, Кристина Делибашић, Мина Матић и Тијана Радосављевић. Већ наредног викенда сви ће имати свој деби као судије на теренима ОФС Трстеник.
  – Из извештаја дописника „Спортског журнала“ М. Веселиновића.

 • Плави 9...

  Незаборавна екипа фудбалера из 1960-их која је остварила велики успех пласманом у Српску лигу давне 1963. године. Били су препознатљиви по маштовитој игри и плавим дресовима са белом траком преко левог рамена (стил Јужно-Aмериканаца). Ретко је ко носио бодове са трстеничке траве, док су они харали тих година..

 • Цветко...

  Давне 1958. године, како многи кажу, најбољи голман свих времена трстеничког фудбала, популарни Цветко, 1. октобра је бранио последњи пут за своју екипу, ФК Трстеник. Тачно после 20 година незаборавних одбрана, је „окачио своје копачке о клин“. Ово је детаљ једне од обрана популарног Цветка, са те утакмице.

 • Игра и Шандор...

  Фудбалски виртоуз, легенда, човек који је све могао са лоптом – Ђорђе Васиљевић, популарно и за многе Трстеничане једино знано–Шандор. Када су се играле утакмице на игралишту недељом у Трстенику, на плакатима се обавезно дописивало испод свих података крупним словима: ...Игра и Шандор...! То је био знак да се на стотине Трстеничана упути ка фудбалском терену јер ће видети елеганцију, грациозност, духовитост и машту у фудбалу...

 • Чика Кире...

  Kire_podmladak
  Стеван Кирета
  :
  Трстенички заљубљеници у фудбал на посебно место у свом срцу чувају успомену на дугогодишњег тренера свог клуба. Остаће у сећању неизбрисив као педагог, стручњак и миљеник младих. Захваљујући овом ентузијасти, који је неизмерно волео децу, подмладак клуба није никада оскудевао у младим талентима.
  Кликни на фотографију за детаље: чика Кире и чика Жера са петлићима ФК Трстеник, 1961/62 године.

 • Српска лига после више деценија...

  ФК Трстеник је 1994. године, после више деценија успео да избори улазак у Прву Српску лигу. Између осталих то су остварили: Шана, Батало, Шура, Зоки, Милке, Кинез, Џери, Баја, Симче... Екипу је три године стварао, водио и калио, једна од легенди трстеничког фудбала, бивши играч, а и данас тренер млађих категорија ФК Трстеника, Жика Илић–Чале.


  ВРЕМЕПЛОВРАЗВОЈ ФУДБАЛА у Трстенику,
  репортажа из историје ТС фудбала, РТВ Трстеник.
  МАЛИ ФУДБАЛ – ТРСТЕНИК 2017, нове странице са турнира у малом фудбалу. Фото, видео – Опширније.
  fkts_zoutube_sФК Трстеник ППТ – све утакмице код куће у пуној брзини и формату на плеј листама: сениори + МЛАДИ (кадети-пионири).
  – Нове странице о фудбалу, TS fudbal-new.

  ПИОНИРИ - „мали Јеврем“

  ФК Трстеник ППТ – ФК Национал Ниш 5:4 (3:1)
  ts_pioniri_fktst-dinmvr_8-0_sПрвенство ФСРИС
  ПРВА ЛИГА - ПИОНИРИ, Коло 11;
  ФК Трстеник ППТ-ФК Динамо Врање 8:0 (3:0). Право мало ремек дело унука легендарног трстеничког фудбалера Душана Јевремовића, 14-то годишњег Јанка Јевремовића-са 5 постигнутих голова потопио je вршњаке из Врања. Трстеник, 3. новембар 2018. – Видео галерија.

  ОМЛАДИНЦИ - са два пораза

  ФК Трстеник ППТ – ФК Јагодина Таб 1:4 (0:1)
  ts_omlad_fktst-fkjagd_1-4_sПрвенство ФСРИС
  ПРВА ЛИГА - ОМЛАДИНЦИ, коло 9; ФК Трстеник ППТ-ФК Јагодина Таб 1:4 (0:1). Два везана пораза Трстеничана код куће и на гостовању показали да је екипа у кризи; Трстеник, 20. октобар 2018. год. – Видео галерија.

  ОМЛАДИНЦИ-ПИОНИРИ 2017/18

  Извештаји, репортаже, фото и видео...
  – Најсвежије информације и видео репортаже са првенствених такмичења најмлађих: јуниора, пионира и петлића ФК Трстеник, као и најмлађе категорије.
  Видео галерија са утакмица младих.

  БУКВАР ТС ФУДБАЛА

  ts_fkts_tribstl_sдр Павле Т Топаловић - Паја је у свом шеснаестерцу био господар, увек на правом месту. Набачене лопте противника су биле лак плен њега и високих голмана Трстеника у то време, Ристића (Кожукчета) и Ђурића (Балета). Изузетно брз за своју висину, није му представљало никакав проблем да продре до противничког казненог простора, преда крилима лопту и на пеналу сачека њихов центаршут. Паја Топаловић је имао тешко детињство. Рођен је 1939. године у Трстенику као треће дете Милеве и Тихомира-Тике, (старији брат се звао Петар-Пера а сестра Невенка-Нена); Опширније...

  Сезона 2018/19 – преглед
  – Јесењи део првенства.

  Сезона 2017/18 – преглед
  – Пролећни део првенства (16-20 коло). Посетите.

  Сезона 2016/17 – преглед
  – Пролећни део првенства (16-20 коло). Посетите.

  Сезона 2015/16 – преглед
  – Пролећни део првенства (16-20 коло). Посетите.

  Сезона 2014/15 – преглед
  – Пролећни део првенства (26-30 коло). Посетите.

  Сезона 2013/14 – преглед
  – Пролећни део првенства (23-30 коло). Посетите.
  Сезона 2012/13 – преглед
  – Пролећни део првенства (26-30 коло). Посетите.

  КУП СРБИЈЕ 2013/14
  fkts_kuppehar_s– Извучени парови 1/16 финала Купа Србије; 25. септембра 2013. год. играју:
  ФК ТРСТЕНИК – ФК НОВИ ПАЗАР.
  Опширније.

  – Видео и фото репортаже са утакмица за КУП Србије. Победа за историју трстеничког фудбала, после неоправдано прекинуте утакмице и поништеног успеха; нова победа и у поновљеној утакмици, освојен победнички пехар...
  Погледај !

  Ексклузивно из историје фудбала
  само на сајту ТРСТЕНИЧАНИ:

  Милорад Сијић
  ФУДБАЛ у Краљевини Југославији“

  fkts_fdb_s– У корпус добрих истражи-вачких радова који се баве историјом фудбала у Србији и Југославији у 20. веку од скора се може уврстити и монографија Милорада Сијића „Фудбал у Краљевини Југославији“.
  Ово обимно, систематично и веома корисно дело ће у сваком случају представљати обавезну литературу свакоме ко започиње процес упознавања са фудбалом на нашим просторима. Монографија представља плод систематичног и упорног истраживања, пре свега предратне штампе и периодике; то је заправо покушај да се реконструишу главни токови којим се југословенски фудбал кретао у периоду од 1918. до 1945. године... (Из рецензије о књизи).
  Преузми комплетну књигу (pdf, 18,1 MB)-free !

 • ТС Новогодишњи турнир 2013.

  ПЕТЛИЋИ, ЈУНИОРИ, СЕНИОРИ
  strelica_12 СУПЕР ГОЛ са турнира (фото)
  – Корнер, волеј „бомба“, извештај...
  strelica_12 Најлепше са турнира (видео) ускоро
  – Акције, дуели, голови...

 • Љубомир Љубиша Вукадиновић

  СТО ГОДИНА ОД РОЂЕЊА
  strelica_12 Како је писао Љуба? (фељтон) new
  – Легендарно спортско перо Политике и
  његовог родног Трстеника.
  strelica_12 Турнир Љубиша Вукадиновић new
  – Све о турниру.
  strelica_12 Спортској легенди – погледај филм !

 • Српска лига–Исток Сезона 2012/13

  ВИДЕО РЕПОРТАЖЕ СА УТАКМИЦА


  strelica_12 Новинарски извештаји
  – Мирко Веселиновић „Спортски журнал“.

 • Српска лига–Исток Сезона 2011/12

  Јесењи део првенства

  Распоред играња утакмица у јесењем делу првенства по месту, датуму и времену одигравања утакмица. ПОГЛЕДАЈ

  – Званични сајт ФС Србије –

  СРПСКА ЛИГА – Група Исток
  strelica_12 Фудбалски савез региона источне Србије

 • Прва кожна лопта у Трстенику

  1920. година, Милош-Миша Малићанин

  Прву кожну лопту лопту за фудбал у Трстеник је донео 1920. године, Милан Малићанин, свом брату Милошу, у то време студенту права у Београду. До те године лопта је била крпењача, која се брзо цепала и растурала, поготову после јаких шутева...

 • Без примљеног гола

  За Гиниса

  Трстенички фудбалери нису за полу-сезону 1956/57 примили ни један гол ! Не верујете, е па погледајте оригинал, руком писану евиденцију тренера првог тима–Стевана Кирете:
  Rekord_za_Ginisa
  Кликни на фотографију за детаље: Табеларни преглед и унос података вршен ручно, плаво-црвеном графитном оловком..

 • АРХИВА

  Видео, фото, слајд

  Посетите ову базу са видео репортажама, фотографијама, слајдовима. Сезоне и утакмице на једном месту. Ако нешто пропустите и не сазнате о трстеничком фудбалу, овде ће те наћи увек...
  Kartoni_kritika

Назив стране| www.trstenicani.rs | trstenicani.rs@gmail.com |