Рукомет сезона 2017/18. – Видео галерија5

Прва петолетка – Бане (Рашка) 33:22 (18:10)

Трстеник, 30. септембар 2017. год.
ПРВА ЛИГА ЗАПАД, првенство 2017/18. (мушкарци) 1. КОЛО
ts_rkppt_bane_33-22_sТРСТЕНИК –  Хала спортова. Гледалаца:  50. Судије: Анђић и Бјелица (Аранђеловац). Седмерци: Прва петолетка  3(2), Бане 4(3). Искључења: Прва петолетка 6, Бане 10 минута.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА:  Симић (13 одбрана, један седмерац), Грбовић 3, Димитријевић 4, Обрадовић 2, Велимировић 2, Милетић (5 одбрана), Ћосић 8, Вешковац (2 одбране), Костић, Миљковић 1, Јаћовић, Цветковић 3, Млаџић 8 (2), Брадић 1, Митровић 1.
БАНЕ (Рашка):  Андрић (9 одбрана), Савковић, Топаловић 2, А. Радомировић, Милићевић 3, Јелић, Трбољевац 10 (3), Терзић 2, Величанин, Милосављевић 2, Арсовић (6 одбрана, један седмерац), Радеовановић, Н. Радомировић 3, Вујанац, Петричевић.
Играч утакмице: Владан Млаџић (Прва петолетка).
– Трстеничани нису имали тежак посао на старту првенства. Лако, рутински, савладали су борбене госте из Рашке. Одличном одбраном и сјајним интервенцијама Бојана Симића на голу, домаћи су већ половином првог дела стекли недостижну предност. У нападу је био непогрешив Марко Ћосић, а у наставку разиграо се и капитен Владан Млаџић. Половином другог полувремена, тренер домаћих Милан Ђорђевић је указао прилику играчима са мањом минутажом и на задовољство свих, „резервисти“ су одлично обавили посао. Репортер „Спортског журнала“ М. Веселиновић
– Све ово можете видети у видео репортажи и у галерији за све медије.

Рукомет - почетна

rkppt_youtube_sРК Прва петолетка–све утакмице код куће у пуној брзини и формату на плеј листама: Рукомет – ПРВА ПЕТОЛЕТКА.

Рукомет - пролеће 2017.
Рукомет - јесен 2016.
Рукомет - пролеће 2016.
Рукомет - јесен 2015.

 • М. ВЕСЕЛИНОВИЋ – Репортаже

  – Дописник ЖУРНАЛА из Трстеника –
  15.Oкт–Трепча15.Oкт–Жупа
  15.Oкт–Слога (Поожега)15. Окт–Ариље

 • Све о рукомету

  Оловком за компјутере...

  Zoran_DamjanovićКада би сви спортови у Трстенику имали своје заљубљенике, а уједно и педантне и вредне људе, као што је то имао рукомет, онда би сваки детаљ, статистички податак, фотографија или филм имали своје место и били сачувани.
  Рукомет је имао свог пионира, од осниванња, преко игре, до пензије, увек је био и остао веран својој спортској љубави, наш Трстеничанин Зоран Дамјановић (1934-2016). Захваљујући његовом великом и истрајном раду појавила се монографија о рукомету у Трстенику „ФЕНИКС СА МОРАВЕ“.
  Представили смо Вам само мали део заборављених детаља из давних рукометних дана захваљујуђи Зорановој љубазности.
  ФЕНИКС са МОРАВЕ(pdf, 824 KB)

 • Представљамо Вам

  РУКОМЕТНЕ ЛЕГЕНДЕ ТРСТЕНИКА
  Десимир Деско Живановићрукометни голман Трстеничана, који је у 1/4 финалу Купа Југославије 1961. године одбранио 3 седмерца прволигашу Работничком из Скопља и одвео екипу у полуфинале Купа Југославије...
  ИЗ РАЗГОВОРА; (Опширније накнадно).

 • ПОЧЕТАК УСПОНА

  1958. година: Победници турнира у Крушевцу

  Од актера утакмице између Гимназије и
  РК „ДТВ Партизан“ састављена је екипа Трстеника која је учествовала на турниру у Крушевцу, поводом дана Републике (29. новембар); то је био први наступ екипе ван Трстеника. На  турниру су учествовале и три екипе „ДТВ Партизан“ из  Крушевца: Гимназија, Техничка школа и Учитељска школа. На опште изнанеђење Трстеник је победио Учитељску школу, а затим, у финалу, и Техничку школу и тако освојио први трофеј. Финална утакмица је завршена после продужетака, по мраку, уз непријатне сцене од стране домаћина који нису могли спортски да поднесу пораз, поготово јер се у Крушевцу рукомет играо већ неколико година, а Трстенику је то био први наступ. Значајан допринос победи Трстеника дао је Слободан Комадина, који је са неколико шутева левом руком изненадио противнике и постигао одлучујуће голове. После тога рукомет је постао врло популаран у Трстенику и на свакој утакмици била је присутна бројна публика.

  З. Ражнатовић

Напомена: Текстови преузети из монографије о рукомету: –ФЕНИКС СА МОРАВЕ– аутор Зоран Дамјановић | trstenicani.rs@gmail.com |