Рукомет сезона 2018/19. – Видео галерија5

Бане (Рашка) – Прва петолетка 21:41 (15:21), коло 2.

Рашка, 17. октобар 2018. год.
РУКОМЕТНИ САВЕЗ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ
ПРВА ЛИГА ЗАПАД, првенство 2018/19. (мушкарци)

Прва петолетка – Металац (КВ) 37:30 (17:13)

Трстеник, 7. октобар 2018. год.
РУКОМЕТНИ САВЕЗ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ:
ПРВА ЛИГА ЗАПАД, првенство 2018/19. (мушкарци) – 1. КОЛО
ts_rkppt_rkmetalkv_37-30_s – Хала спортова. Гледалаца: 30. Судије: Анђић и Бјелица (Аранђеловац). Седмерци: Прва петолетка 3 (3), Металац (К) 6:3. Искључења: Прва петолетка 8, Металац (К) 8 минута.
ПРВА ПЕТОЛЕТКА: Грбовић 2, Димитријевић 8, Обрадовић 1, Велимировић, Милетић (13 одбрана, два седмерца), Ћосић 5, Вешковац (један седмерац), Прибаковић 3, Цветковић 8, Млаџић 8 (3), Брадић 2, Митровић.
МЕТАЛАЦ (КВ): Николић, Прибаковић, Димитријевић 2, Батрићевић 8, З. Вељовић 5, Б. Вељовић 7, Вукадиновић 7 (3), Миловановић (осам одбрана).
ts_rkppt_rkmetalkv_37-30_s2– Сусрети старих ривала и комшија одувек су носили епитет дербија. На старту сезоне, међутим, то се није догодило. Осим солидне рукометне представе, све остало било је антипропаганда рукомета. Утакмица је почела, за рукомет, у неуобичајено време (15 сати), на трибинама само тридесетак гледалаца, а гости, кандидати за највиши пласман, као да су се унапред предали, допутовали су са само осморицом играча. Трстеничани нису имали тежак посао. Све време били су у предности од неколико голова разлике. Краљевчани су једино почетком другог полувремена, у 34. минуту, доспели на минус један (18:17), али домаћин се тргао и одличном партијом дошао до првих бодова. – Репортер „Спортског журнала“ М. Веселиновић.

Рукомет - почетна

rkppt_youtube_sРК Прва петолетка–све утакмице код куће у пуној брзини и формату на плеј листама: Рукомет – ПРВА ПЕТОЛЕТКА.

Рукомет - јесен 2017.
Рукомет - пролеће 2017.
Рукомет - јесен 2016.
Рукомет - пролеће 2016.
Рукомет - јесен 2015.

 • М. ВЕСЕЛИНОВИЋ – Репортаже

  – Дописник ЖУРНАЛА из Трстеника –
  15.Oкт–Трепча15.Oкт–Жупа
  15.Oкт–Слога (Поожега)15. Окт–Ариље

 • Све о рукомету

  Оловком за компјутере...

  Zoran_DamjanovićКада би сви спортови у Трстенику имали своје заљубљенике, а уједно и педантне и вредне људе, као што је то имао рукомет, онда би сваки детаљ, статистички податак, фотографија или филм имали своје место и били сачувани.
  Рукомет је имао свог пионира, од осниванња, преко игре, до пензије, увек је био и остао веран својој спортској љубави, наш Трстеничанин Зоран Дамјановић (1934-2016). Захваљујући његовом великом и истрајном раду појавила се монографија о рукомету у Трстенику „ФЕНИКС СА МОРАВЕ“.
  Представили смо Вам само мали део заборављених детаља из давних рукометних дана захваљујуђи Зорановој љубазности.
  ФЕНИКС са МОРАВЕ(pdf, 824 KB)

 • Представљамо Вам

  РУКОМЕТНЕ ЛЕГЕНДЕ ТРСТЕНИКА
  Десимир Деско Живановићрукометни голман Трстеничана, који је у 1/4 финалу Купа Југославије 1961. године одбранио 3 седмерца прволигашу Работничком из Скопља и одвео екипу у полуфинале Купа Југославије...
  ИЗ РАЗГОВОРА; (Опширније накнадно).

 • ПОЧЕТАК УСПОНА

  1958. година: Победници турнира у Крушевцу

  Од актера утакмице између Гимназије и
  РК „ДТВ Партизан“ састављена је екипа Трстеника која је учествовала на турниру у Крушевцу, поводом дана Републике (29. новембар); то је био први наступ екипе ван Трстеника. На  турниру су учествовале и три екипе „ДТВ Партизан“ из  Крушевца: Гимназија, Техничка школа и Учитељска школа. На опште изнанеђење Трстеник је победио Учитељску школу, а затим, у финалу, и Техничку школу и тако освојио први трофеј. Финална утакмица је завршена после продужетака, по мраку, уз непријатне сцене од стране домаћина који нису могли спортски да поднесу пораз, поготово јер се у Крушевцу рукомет играо већ неколико година, а Трстенику је то био први наступ. Значајан допринос победи Трстеника дао је Слободан Комадина, који је са неколико шутева левом руком изненадио противнике и постигао одлучујуће голове. После тога рукомет је постао врло популаран у Трстенику и на свакој утакмици била је присутна бројна публика.

  З. Ражнатовић

Напомена: Текстови преузети из монографије о рукомету: –ФЕНИКС СА МОРАВЕ– аутор Зоран Дамјановић | trstenicani.rs@gmail.com |